Club

-

Beleid

-

Competitie

-

Kalender

-

Contact

-

Facebook
Volwassenen // Jeugd // Inschrijven // Smashke
Missie & visie // Besturen

Jeugd

Onze jeugdwerking staat sinds jaar en dag centraal in onze club. We streven naar een goede balans tussen badminton en plezier. Onze jeugdleden zijn in onze club meer dan badmintonner. Natuurlijk staat het spel centraal, de beste trainers laten zien hoe je het spel kan beheersen. Naast het veld hebben wij nog een tal van al-dan-niet-badminton gerelateerde activiteiten; we begeleiden kinderen op tornooien en met hun jeugdcompetitie, gaan samen zwerfvuil rapen, verkopen wafels enzo, doen aan verkleedbadmintonnen, organiseren een gezinsbadminton & gezinsBBQ ... De acviteiten zijn niet alleen voor de spelers maar vaak ook voor de mama’s, papa’s, broers en/of zussen.

De trainingsmomenten zijn als het volgt:

Wo 17:30 - 19:00
19:00 - 20:30
Groep 1 ( ≤ 12 jaar)
Groep 2&3 ( ≤ 18 jaar)
Za 09:30 - 10:30
10:00 - 11:00
11:00 - 12:00
Jeugdcompetitie
Groep 1 ( ≤ 12 jaar)
Groep 2&3 ( ≤ 18 jaar)
Zo 19:00 - 21:00 Vrij spel

** Het badmintonseizoen loopt elk jaar van 01/09 tot 31/05 , er is GEEN training tijdens de vakanties & de zaterdagen voor de vakantie

We delen onze jeugdgroepen zo in zodat elke kind op zijn eigen gewenste niveau kan spelen/trainen. Beginnende spelers sluiten aan bij groep 1 waar plezier centraal staat. Ze leren de basis van badminton via spel en plezier, naarmate ze beter worden maken we het uitdagender. Zijn ze er dan klaar om door te schuiven (op basis van competentie & leeftijd) groeien ze door naar groep 2 en waar men meer badminton specifiek werkt. Groep 3 is voorzien voor de jeugdspelers die op een hoger niveau competitief actief zijn.

De trainingen worden gegeven door een groep van eigen trainers en een TOP trainer uit het badmintonmilieu.

Het uiteindelijk doel is om jeugdspelers (de toekomst van onze club) een plaats te geven binnen onze club en ze zien mee groeien. Dat kan zijn als recreatief lid, competitiespeler, actief trainer, actieve bestuurder, .. Plezier staat centraal.